Världen
20 januari 06:25

Undersökning om hästens sömn

EnkätHelsingfors universitet, Nord Universitet och Hästinformationcentrum genomför nu ett forskningsprojekt, där de tittar på hästens beteende i vila och sömn. Tanken är att kartlägga vilka faktorer som påverkar sömnstörningar hos hästar och hur många hästar som drabbas av det. De söker nu hästägare som vill delta i en enkät.

Undersökning om hästens sömn
Den finska undersökningen om hästars sömn hoppas kunna kartlägga vilka faktorer som påverkar sömnstörningar. Foto: iStock

Undersökningen är en del av det finska projektet Sleepyhorse, som är finansierat av den finska motsvarigheten till Jordbruksverket. Enkäten riktar sig till hästägare/hästskötare vars hästar står uppstallade i individuella boxar i stall.

Genom frågeformuläret vill forskarna får mer information om hästens vilobeteende och faktorer som påverkar detta.

Enkäten, som är öppen till den 28 februari, är till för personer som regelbundet är involverade i hästens dagliga aktiviteter. Hästen behöver vara minst fyra år gammal, och ha varit uppstallad minst tre månader i samma box.

Enkäten kan besvaras på finska, svenska, norska och engelska.

Här hittar du enkäten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden