Sverige
12 juni 2016 05:00

Ung ridlärare får ledarstipendium

Ridläraren och ungdomsledaren Hanna Jonebrant från Partille RK har fått ett stipendium för unga ledare i Europa. Hon är den enda utvalda från svensk ridsport och ska delta i den sprillans nya utbildningen Youth Leaders Across Borders.

Ung ridlärare får ledarstipendium
I juli ska Hanna Jonebrant från Partille RK förkovra sig tillsammans med andra europeiska unga ledare.

Hanna Jonebrant som har blivit utvald att delta i Youth Leaders Across Borders ser fram emot äventyret där hon är den enda som kommer från svensk ridsport. I juli bär det av till England tillsammans med 39 andra unga stipendiater från olika europeiska länder för att under en knapp vecka ta del av utbildningen som är alldeles nyinstiftad och har planerats i två års tid.
Totalt är det nio uttagna från Sverige och den första årskullen får i uppdrag att testköra utbildningen för framtiden.
– Det känns helt fantastiskt att ha blivit uttagen. Det som känns lite extra roligt är att jag är enda ridtjejen från Sverige och enda ungdomen från Göteborgsområdet, säger Hanna.

Hon började sin hästkarriär på Partille Ridklubb när hon var sju år och idag arbetar hon på ridskolan som ridinstruktör och är ordförande för ungdomssektionen. Redan 2014 fick Hanna ett stipendium av Riksidrottsförbundet och Folksam till ett Ledarcamp för unga ledare i Sverige.
Under Youth Leaders Across Borders-utbildningen ska ämnen som How to lead, Promoting healthy active lifestyles och Project management of youth exchanges studeras. Det lär ge Hanna ännu mer kött på benen när hon arbetar vidare med det hon brinner för.
– Jag älskar att hitta på aktiviteter för ungdomarna på klubben och lägger mycket fritid på det tillsammans med övriga i  ungdomsstyrelsen, så det är roligt att  det arbete och all den tid man lägger uppmärksammas. Det är de här extra sakerna som får en att fortsätta och ger ny inspiration – det sätter liksom en särskild guldkant på tillvaron.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden