Nyheter
23 juli 2020 06:56

Unga eldsjälar startar ny ungdomssektion

FöreningslivI Marks ridklubb har ungdomssektion saknats i fem år, men nu startar ett gäng ungdomar en ny. Ridskolechefen menar att ungdomarnas deltagande är viktigt för klubben.

Unga eldsjälar startar ny ungdomssektion
Lola Bodin, ridskolechef, tycker att ungdomssektionen är viktig. Foto: Privat

Lola Bodin, ridskolechef på Marks ridklubb, är glad över att det ska bli en ny ungdomssektion.
– Det är jättekul. Det är en ganska stor grej att dra igång en ungdomssektion, men vi har ett jättefint gäng och jag tror att de kan prestera jättemycket, säger Lola Bodin till Ridsport.
Hon menar att det är bra att ungdomar får en inblick i vad föreningsarbete är.
– Det är ju inte bara ett stall utan så mycket mera runtomkring. Det är svårt att få ut det i klubben, men nu kan det nog bli lättare. Det är också ungdomarna som är vår framtid och våra kommande styrelsemedlemmar, säger Lola Bodin.

Att det händer något nytt och positivt är kanske extra viktigt i Marks ridklubb. För några år sedan hade klubben en kassör som dömdes för bedrägeri.
– Hon tömde våra konton. Det var en tuff period men vi hade fantastiska medlemmar som slöt upp och jobbade häcken av sig, säger Lola Bodin.
Dessutom har klubben varit i ekonomisk kris.

Marks ridklubb i ekonomisk kris

Läxhjälp och stallhäng
En av orsakerna till att det saknats ungdomssektion är att det funnits ett åldersglapp. Men nu finns ett gäng på nio unga mellan 17 och 24 år som vill dra igång.
– Tanken är att stallet ska bli mer som en fritidsgård, säger Liam Roadway, som föreslås bli ny ordförande i sektionen, till Borås Tidning.
Han vill se en gemenskap så att folk kan komma till stallet även om man inte har råd att rida. En annan dröm är att medlemmar ska stanna kvar när de kommer upp i åldrarna.
– Där ska vi finnas och stötta med till exempel läxhjälp, så att man kan behålla sitt hästintresse utan att behöva välja bort skolan, men också för att motverka utanförskap, säger Linnéa Holmgren, en av de som ska starta sektionen, till Borås Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden