Sverige
3 november 2017 21:06

Unga stipendiater utsedda av Ridsportförbundet

PrisadeSvenska Ridsportförbundet har meddelat mottagarna till vå ungdomsstipendier. Zophie Juhlin har utsetts till årets ungdomsledare och Kalmar Hästsportklubb är årets ungdomssektion. Priserna delas ut under Sweden International Horse Show.

Unga stipendiater utsedda av Ridsportförbundet
Zophie Julin är "Årets ungdomsledare 2017". Foto: Svenska Ridsportförbundet

Årets ungdomsledare 2017 är Zophie Juhlin, 18 år gammal från Västra Frölunda och aktiv i Askims Fältrittklubb. Zophie har tilldelats ett stipendium på 7 500 kronor som ska användas till någon form av ledarutbildning.

Motiveringen för Zophies stipendium lyder: ”Zophie Juhlin är en engagerad tjej som arbetar för att stallet ska vara en plats för alla! Hon vill att alla ska vara trygga och må bra. Zophie ställer alltid upp och hjälper till med allt. Hon delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och går alltid att prata med när det behövs. Att man mår bra på insidan är det viktigaste för Zophie och hon arbetar med att förhindra psykisk ohälsa bland ungdomar. Känslan och hur man mår är viktigare än prestationen”.

Kalmar Hästsportklubb
Kalmar Hästsportklubb blev ”Årets ungdomssektion 2017”. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Årets ungdomssektion 2017 är Kalmar Hästsportklubb. Stipendiet är på 15 000 kronor och ska användas till ett projekt på klubben.

Motiveringen för Kalmars Hästsportklubbs stipendium lyder: ”Kalmar Hästsportklubbs ungdomssektion har arbetat hårt med ridsportens värdegrund. Sektionen har tillsatt en grupp som arbetar med materialet ”Trygg i Stallet” och de lever efter mottot: ”Vi vill att alla ska känna sig rättvist behandlade och inkluderade genom en god stämning på klubben”. De har en nolltolerans för mobbing och utanförskap. I framtiden vill de arbeta vidare med värdegrundsfrågorna och göra en kortfilm som ska visa deras arbete”.

Stipendierna delas båda ut vid Sweden International Horse Show i Friends Arena den 3 december.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-