Hoppning
8 februari 10:18

Unga talanger tillbaka på Stadion under Stockholm Horse Week

LGCT StockholmDe unga hopphästar som inte fick göra upp i en final på Scandinavium får i stället chansen på Stockholms stadion i juni, genom ett fortsatt samarbete mellan Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week. Den 17–19 juni är det åter dags för hopptävlingarna med GCT.

Unga talanger tillbaka på Stadion under Stockholm Horse Week
Abdel Said och Elfy des Equinoxes vann två av de tre unghästklasserna på Stockholms stadion i fjol. Foto: Roland Thunholm

Möjligheten att ta med sig en unghäst till LGCT i Stockholm uppskattades av de internationella ryttarna i fjol, och den möjligheten erbjuds även i år när LGCT intar Stockholms stadion i juni.

– Det är en stor glädje att återigen få arrangera finalen av LFC Jumping Unga Hästar och stödja en internationell U25-tävling i Sverige. Vår vision är att göra det möjligt för unga talanger att förverkliga sina drömmar och att ge de yngre hästarna en läroresa av högsta kvalitet. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att ge dem precis det än på en av världens vackraste och mest anrika arenor, Stockholms stadion.

Det säger Antonia Ax:son Johnson, ägare av Lövsta Stuteri och grundare av Lövsta Future Challenge, i ett pressmeddelande.

Lövsta Future Challenge kommer i samarbete med Stockholm Horse Week att anordna både final för de unga hopphästarna samt internationella klasser för U25-ryttare från Europas starkaste nationer. Under tävlingarna 2022 kommer 20 U25-ryttare att bjudas in, varav fyra platser är reserverade för svenska ryttare. De elva 7-åriga hästar som kvalat in till den ursprungliga finalen under Gothenburg Horse Show får nu chansen att mäta sig mot 20 jämnåriga internationella förmågor.

– Vi ser mycket fram emot att äntligen kunna välkomna publiken tillbaka till Stockholm Stadion efter en lång tid av inställda evenemang. Vi är både glada och stolta över det fortsatta samarbetet med Lövsta Future Challenge som skapar bredd i programmet och ger de unga talangerna en fantastisk möjlighet att få vara del av ett evenemang på allra högsta nivå, säger Johan Pagerup, vd för Stockholm Horse Week.

Tävlingarna samlar världens bästa ryttare i Stockholm för att tävla individuellt i Longines Global Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League. Stockholm Horse Week kompletterar programmet.

En av ryttarna till de unga hästarna, Elin Sjögren, ser fram emot tävlingen.

– Det ska bli så roligt att få rida på en internationell tävling på så hög nivå! Vi blev så ledsna när Gothenburg Horse Show inte blev av, men jag tycker det är fantastiskt av Lövsta Future Challenge och Stockholm Horse Week som skapar dessa förutsättningar för oss.

Biljetter till evenemanget kommer att släppas inom kort.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden