Fälttävlan
9 september 2015 12:23

Unghästchampionat i fälttävlan

Antalet startande i årets fälttävlans-Breeders är ganska litet. 20 fyraåringar, 20 femåringar och endast åtta sexåringar är anmälda.

Unghästchampionat i fälttävlan
Hannes Melin och Chambrinus startar i årets Breeders. Lotta Gyllensten

– Tyvärr beror nog mycket på att det är så små prispengar, precis som det är i övrigt i fälttävlan. Det är bara finalen i Swedish Eventing Tour som har ordentliga pengar, annars brukar man nästan få betala mer än man har chans att rida in, säger Hannes Melin, som är smått unik – han har kvalat in hästar i alla Breeders Trophy-grenarna. En längre intervju med Hannes publiceras på Ridsports sajt under veckan.

Först ut är avgörandet i fälttävlan kommande helg, och där har Hannes femårige Chambrinus (val, e Chamberland–Levantos I, uppf Franz Diekmann, äg Ulla & Claes Melin).
– Chambrinus är även kvalad till hoppningen, berättar Hannes.
I fjol var Chambrinus trea i fyraårsklassen efter ledning i dressyren och med högst betyg i terrängen.
– Tyvärr klantade jag till det i hoppningen, annars hade det nog blivit seger, säger Hannes.
Dags för revansch, alltså.
– Jag har inte helt koll på motståndet men där är nog några fina uppifrån landet. Men Chambrinus är i alla fall i fin form. i månadsskiftet var han tvåa i en 100-klass i Åkerbo, med 38 straff i dressyren och felfri i både hoppning och terräng.

Plats för finalerna är som vanligt Flyinge. Dressyren kommer att gå på Kastanjegården för alla Breedersklasserna och hoppningen i Hinderhagen, på gräsunderlag. På söndagen blir det att förflytta sig fem kilometer, till Gravaregården där den Ted Velander-designade terrängbanan finns.
En del av landslagsryttarna saknas i startlistan eftersom EM pågår samtidigt, men Linda Algotsson, Anna Hassö, Therese Viklund, Hannes Melin och William Nilson Fryer är några av de meriterade ryttare som är anmälda.
Fredag är det dressyrprov, lördag är det hopprov och på söndag är det terrängprov, även för de öppna 100- och CNC*-klasserna.

Start- och resultatlistor
Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-