Dressyr
28 maj 2017 07:18

Unghäststjärna såld till Rothenberger

Foreign Affair 3, som har dominerat de svenska årgångstävlingarna för gångarthästar födda 2010, har sålts till tyska dressyrfamiljen Rothenberger.

Unghäststjärna såld till Rothenberger
Nu splittras Marina Nilsson och Foreign Affair efter flera framgångsrika år tillsammans. LottaGyllensten

Det är framförallt Patrik Kittels beridare Malin Nilsson som har synts på tävlingsbanorna med Foreign Affair 3 (KWPN hingst f 2010 e Rock Forever-Scandic, uppf/äg Jan W Greve). Ekipaget har vunnit årgångsfinalerna i Falsterbo och vann nyligen en kvaltävling till klassiska Nürnberger Burg Pokal i tyska Hagen.

Men nu berättar Dressage News att ekipaget splittras då den välkända tyska dressyrfamiljen Rothenberger har köpt hingsten. 22-åriga sonen Sönke ingick i det tyska guldlaget på OS i Rio och mamma Gonnelien och pappa Sven har flera internationella mästerskapsmedaljer på sina meritlistor. Det är dock inte klart vem av de tre barnen Rothenberger som ska tävla den unga stjärnan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden