Dressyr
14 maj 2020 21:00

Unghäststjärna till Laura Graves

FramtidslöfeAmerikanska OS-ryttaren Laura Graves har fått ett nytt tillskott i stallet. 7-årige SenSation HW är tänkt att bli 32-åringens nya stjärna efter 18-årige Verdades som pensionerades tidigare i vintras.

Unghäststjärna till Laura Graves
Laura Graves har en ny stjärna i stallet efter Verdades. Foto: Roland Thunholm

SenSation HW (WEST , f 2013, val e Sunday-Dancier-Lanthan-Aragon, upp Alfons Bergjohann, äg Scott och Carol McPhee) blev unghästchampion i USA både som 5-och 6-åring.

Efter att  Laura Graves i januari i år pensionerade sin topphäst Verdades har det spekulerats i om hon verkligen har hästmaterialet som krävs för att ta sig tillbaka till toppen. I veckan släppte hon själv den glada nyheten att så sannerligen är fallet:

– Så glad att få presentera stallets nyaste medlem, the one and only SenSation HW. SenSation är snäll och talangfull och jag ser så mycket fram mot framtiden tillsammans med honom, säger Laura Graves till Dressage News.

SenSation HW reds och tävlades tidigare av Michael Bragdell, Hilltop Farm, som tävlade honom i unghästklasser mellan fyra till sex års ålder.

Ekipaget vann femårschampionatet med  87,200 procent och snäppte upp procenten ytterligare ett år senare då de kammade hem 6-årstiteln med  87,800 procent. De vann också The US Dressage Final Third Level Championship i november i fjol.

Laura Graves har ytterligare två hästar på nationell nivå, som visades första gången på Global Dressage Festival i Wellington, Florida tidigare i år.

Här kan du se ett klipp på stjärnan som 3-åring.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden