Världen
13 maj 2016 09:45

Unrelenting – George Morris bok om sitt liv

Den legendariske amerikanske hopptränaren George Morris har levt ett långt liv inom hästvärlden. I självbiografin ”Unrelenting” berättar han själv sin historia.

Unrelenting – George Morris bok om sitt liv
”Unrelenting” är George Morris memoarer.

Är det någon amerikansk tränare en svensk hästintresserad person känner till är det nog George Morris. Under sitt långa liv har han hunnit med att vara både internationell hoppryttare, demontränare och obeveklig förbundskapten för det amerikanska hopplandslaget. Han är känd för att både kunna göra ens karriär och förstöra ens karriär.

I självbiografin ”Unrelenting – The Real Story: Horses, Bright Lights and My Pursuit of Excellence” berättar den i år 78-årige George Morris om sitt liv. Inte bara om den offentliga delen av det utan även om den privata i form av kärleksaffärer och vilda festnätter. Men det är ändå kärleken till hästen och ridsporten som står i fokus.
”Det skulle vara lätt att fastna i det personliga skvallret om Georges liv men ingenting i boken kan jämföras med det sätt han talar om hästarna och sina elever” skriver sajten Horse Nation i en recension.

George Morris memoarer ges ut av förlaget Trafalgar Square Books och finns än så länge bara tillgänglig på engelska. Författare är George H. Morris själv tillsammans med Karen Robertson Terry.

Läs Horse Nations recension här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden