Sverige
24 juni 2020 09:02

Upphittat sto med föl var valack med föl

FörvecklingarTidigt på onsdagsmorgonen delades en Facebookefterlysning av ägaren till ett upphittat "sto med föl" i Nykvarn utanför Södertälje. Ägaren är nu hittad – men det var inget sto som fölet hade rymt med.

Upphittat sto med föl var valack med föl
De två rymlingarna. Foto: Privat

– Det var faktiskt en valack och ett föl, de var jättetajta, berättar Ulrika Karneus som fångade in de två rymlingarna och lade ut en efterlysning på Facebook.

Hon berättar att hon väcktes av ett gäng unga killar som knackade på dörren mitt i natten. De hade hittat de två hästarna lösa i mörkret på landsvägen.
– Hästarna stod och betade intill där jag har beteshästar, jag tror de kände att det fanns sällskap där. Jag ledde in den stora i huvudet utan grimma i stallet och fölet följde bara med.

Ägaren till hästarna har nu gett sig till känna.
– Hästarna är från ett grannställe, men när de ringde på morgonen frågade de om det inte var en valack och ett föl, berättar Ulrika Karneus som fick gå ut i stallet och titta efter.

– Jag tog ju för givet att det var ett sto med föl, men så var det inte. Tydligen har de här två blivit väldiga bundisar.

De två rymlingarna stod på landsvägen vid Berga Gård i Nykvarn utanför Södertälje.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden