Sport
26 februari 2015 11:00

Uppvarvning pågår

Stora meeting med tajt tidsschema betyder träning och värmning för alla i arla morgonstund. Hoppryttarna var först ut, redan kl 6 var manegen fylld. Dressyrryttarna hade lite mer sovmorgon, de släpptes in 7:45. Se vårt bildspel här.

Uppvarvning pågår
Välkomna in!

Jämfört med vanliga framridningar så känns Skandinavium så rymligt. När 15-20 ekipage jobbar på blir det ändå full rulle i arenan. 

Hur ryttarna väljer att jobba sina hästar så har på morgonpasset varierar stort. Både hopp-och dressyrryttarna verkade passa på att galoppera lite rejält, flera varv i bra tempo. Andra skrittade runt, småpratade, skojade lite och tog det allmänt lugnt. Några hästar leddes bara runt, de fick titta på och vänta med jobb till senare på dagen.

Dagens värmning var nästan helt fri från incidenter så när som på när Reed Kesslers häst blev skrämd och den unga amerikanskan fick känna på fibersanden lite extra. Markus Ehning fångade in Charity och hjälpte Reed upp så var det över.

Under fredagen får dressyrekipagen chansen att träna med dressyrstaket, blommor och alla domarbord på morgonen. Idag var det kanske hälften av den lilla skaran startande som tog chansen till arenatillvänjning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden