Dressyr
22 januari 2018 14:05

USA-placeringar för Karin Persson

WellingtonSvenska Karin Persson gjorde ett snabbt inhopp i Wellington i helgen. Den USA-baserade ryttaren - som är en av årets nominerade i SWART-projektet - tog hem en seger och en andraplats med Perazzi DS.

USA-placeringar för Karin Persson
Svenska dressyrryttaren Karin Persson tog hem en seger och en andraplats i Wellington i helgen. Privat foto

Den svenska dressyrryttaren Karin Persson bor sedan fem år tillbaka i USA där hon tillsammans med Christina Devine driver företaget Stonebridge Sport Horses.

Karin Persson har under åren haft fina framgångar i unghästklasser både i Sverige och USA, och har tävlat internationellt upp till trestjärnig nivå – den senaste internationella starten gjorde hon för snart tre år sedan. Här i hemma i Sverige är hon för övrigt just nu aktuell som en av de 24 nominerade i SWART-projektet

180122_usaplaceringarforkarinpersson2
Karin Persson och Perazzi DS efter helgens seger. Privat foto

Denna helg gjorde dock Karin comeback på den internationella tävlingsbanan. Med kort varsel fick hon hoppa in och rida enstjärniga klasser i Wellington på en av sina elevers hästar. Med Perazzi DS (HANN val f-05 e Prince Thatch xx-Donnerhall, uppf Anja Thuemmler) vann de en Prix St George på 69,265 procent (resultat), och därefter debuterade hästen i Intermédiare I där det blev en andraplats med 68,922 procent (resultat).
”Vilken oväntad och kul helg det blev”, skriver Karin Persson på sociala medier, där hon samtidigt passar på att tacka teamet runt henne för all support – inte minst till Perazzis ryttare Amelia Devine som stöttade Karin vid uppvärmingen av hästen.

Det blir fler starter för ekipaget i framtiden – Karin Persson berättar för Ridsport att hon tänker anmäla Perazzi till en trestjärnig tävling den 8-11 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden