Sverige
9 juli 2020 14:10

Utsläppta hästar misstänks vara sabotage

BrottsmisstankeEfter att ha varit iväg på träning kom Amanda Emanuelsson hem till ett tomt stall. Boxdörrarna till de två hästar som var kvar i stallet stod öppna, och några hästar syntes inte till.

Utsläppta hästar misstänks vara sabotage
Två hästar släpptes ut ur sina boxar - något som misstänks vara sabotage. Bilden har inget samband med händelsen. Foto: Getty Images/iStockphoto

26-åriga Amanda Emanuelsson har fyra hästar på sin gård i närheten av Sölvesborg. I tisdags åkte hon och tränade med två av hästarna, men när hon kom hem fick hon en obehaglig överraskning.
– Någon hade varit i mitt stall och släppt ut hästarna. Det är helt omöjligt att hästarna själva skulle ha öppnat sina boxdörrar samtidigt, berättar Amanda Emanuelsson för Sydöstran.

Efter att ha gett sig ut och letat hittades hästarna ett par kilometer från stallet, i närheten av motorvägen E22.

Varnar andra hästägare

Hästarna verkar ha klarat sig utan skador, men nu vill Amanda Emanuelsson varna andra hästägare och göra dem uppmärksamma på händelsen.
– Jag förstår inte varför man gör en sån här sak. Vi trodde först att någon stulit hästarna, men så var det inte, konstaterar Amanda, som har polisanmält händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden