Dressyr
24 augusti 2021 18:59

UVM-ekipage borta på grund av skada

StrykningDen svenska UVM-truppen i dressyr har fått ett bortfall i sista minuten. Det är hingsten Quercus som inte kommer till start. "Han har känts fantastisk på träning", berättar ryttaren Yvonne Österholm på Facebook.

UVM-ekipage borta på grund av skada
Yvonne Österholm köpte Quercus redan som föl och visade honom på bruksprovet. Foto: Roland Thunholm

Nyligen offentliggjordes den definitiva truppen med UVM-ekipage som får åka till tyska Verden i helgen. Nu faller dock ett ekipage bort. Det är den 6-årige hingsten Quercus 1415 (e Quaterback u Delight ue Don Schufro, uppf Per-Arne Persson, äg Yvonne Österholm), som rids av Yvonne Österholm, som inte kommer till start på grund av en sträckning i ryggen.

Quercus ingår i Lövstas hingstprogram och på Lövstas Facebooksida berättar Yvonne Österholm vad som har hänt: ”Quercus 1415 kommer tyvärr inte till start på unghäst-VM denna gång. Han har känts fantastisk på träning och var outstanding på pre-camp, men förra måndagen kände jag att något kändes annorlunda/fel. Har låtit både hans fysioterapeut och hans veterinär kolla på honom och de är ense om att han grejat med något och sträckt ryggen. Qurres framtid och välbefinnande kommer alltid först, därför står vi över tävlingen och återkommer till Breeders istället.” Se hela inlägget från Lövsta här under.

Huruvida det är aktuellt att ta in en reserv står inte klart. Ridsport söker Jan-Ove Olsson och Bo Jenå för en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden