Dressyr
21 maj 2018 11:29

UVM-finalist i dressyr till Ingrid Klimke

TillskottIngrid Klimke har fått en ny häst i stallet och tillsammans har de nu gjort premiär på dressyrbanorna.

UVM-finalist i dressyr till Ingrid Klimke
Ingrid Klimke är en av världens mest meriterade fälttävlansryttare. Nu kan du få se hur det ser ut från hästryggen när hon rider en vinnarterräng med EM-guldmedaljören Hale Bob OLD. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Fälttävlanssäsongen är i full gång, men ”dubbelarbetande” EM-vinnaren Ingrid Klimke tävlar förstås vidare även på dressyrbanorna. I helgen debuterade hon med nya partnern Bluetooth (Old, val, f 2010, e Bordeaux-Riccione, uppf Schockemohle/Gestüt Lewitz), rapporterar bland andra Eurodressage.

Valacken köptes av ägarna  Sergej och Elena Knyaginicheva för en miljon euro på PSI-auktionen 2013 och har sedan dess bland annat kommit elva i finalen på unghäst-VM som 6-åring med Steffen Frahm.

I helgens debut i Tyskland blev det  72,079 procent och andra plats i St Georges samt 70, 105 procent och tredje plats i Intermediaire I för det nya ekipaget. Att Ingrid Klimke får en ny förmåga att arbeta med kan vara extra lämpligt just nu då GP-hästen Geraldine blir borta från banorna i något år. Den långa pausen beror på att Grealdine fick en ligamentsskada tidigare i våras, vilket Eurodressage rapporterade om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden