Sverige
12 november 2019 12:59

Våldtäktsdömde polischefens nya liv – driver stall i Småland

Sexbrottsling Förre polischefen Göran Lindberg, alias ”Kapten klänning”, dömdes för grova sexbrott mot unga flickor och kvinnor. Idag driver han ett stall i Småland där han hyr ut stallplatser och det är fullt med barn och ungdomar i stallet.

Våldtäktsdömde polischefens nya liv – driver stall i Småland
TV4-dokumentären "Kapten klänning – polischef och våldtäktsman" om vägen mot gripandet av Göran Lindberg sändes i höstas. Arkivbild: Marjan Apostolovic/Istock

Den tidigare högt uppsatte polischefen Göran Lindberg släpptes ur fängelset i januari 2014 efter att ha avtjänat två tredjedelar av det sexåriga fängelsestraff som han dömdes till för bland annat grov våldtäkt, våldtäkt, sexköp och misshandel.

Han greps i samband med att han skulle köpa sex av en 14-årig flicka och flera av hans offer var unga flickor – en 17-årig flicka våldtog han så grovt att hon hamnade på sjukhus.

Idag driver Göran Lindberg ett stall i Småland, där han har hyrt ut stallplatser sedan början av 80-talet. Expressen har träffat Göran Lindberg som inte ser några problem alls med tanke på de grova sexbrott han har dömts för – och det faktum att många som rider och har häst på gården är barn och unga flickor.

Expressens reporter beskriver hur Göran Lindberg vid flera tillfällen till och med skrattar åt sina offer, Kriminalvården och rättsväsendet.

– Det finns inga problem. De som känner mig vet vem jag är, säger han till Expressen som besökt honom på gården.

Göran Lindbergs närvaro har delat den gemytliga lilla orten i två läger. Vissa tycker att han är värd en andra chans och andra är inte redo att blunda för vad 73-åringen är dömd för.
– Jag fattar inte att man kan lämna sina barn där, säger en person till Expressen.

Här är Expressens krönika: Våldtäktsdömde Göran Lindbergs nio skratt.

Läs även Expressens premiumartikel (låst) om ”Kapten Klännings” nya liv.

Här kan du se TV4-dokumentären ”Kapten klänning – polischef och våldtäktsman”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden