Från redaktionen
18 oktober 2017 19:46

”Varmt välkommen till nya Ridsport”

PremiärKänner du inte igen dig på tidningenridsport.se idag så är det inte så konstigt. Vi har gjort om, rätt rejält.

”Varmt välkommen till nya Ridsport”
Tidningenridsport.se har fått ny form och webbchefen är lika glad som efter en riktigt bra ridtur. Foto: Kristina Thyrsson

Samtidigt som vi idag lanserar en helt ny papperstidning, med ny form och delvis nytt innehåll, så uppgraderar vi också vår sajt rejält. Både innehålls- och utseendemässigt.

Resultatet, hoppas vi, är en snabbare och mer lättnavigerad sajt som funkar toppen i mobilen, på skärmar av alla sorter, och på plattor, paddor och allt annat som duger att surfa på.

I arbetet med att göra om vår sajt har jag på riktigt insett vidden av Ridsportredaktionens enorma produktionstakt genom åren.
Av förklarliga skäl finns inte allt material från 45 års ridsportbevakning på sajten. Men minst 26 000 artiklar som rör sport, avel och aktivt hästägande plockade vi med oss i digital form från ”gamla” sajten.

Mer nyhetskänsla

Vårt nya arbetssätt på redaktionen innebär att vi som jobbar mest med det digitala materialet kommer vara mer nyhetsorienterade. Vi försöker hålla örat mot rälsen (och pälsen) i Ridsportsverige.
Kom gärna med egna tips och idéer om nyheter som rör avel, tävling och aktivt hästägande.

De långa, ibland granskande och ofta mer djuplodande reportage som vi framöver publicerar på papper kommer i viss mån också hamna här på sajten i digital form. Då ofta som inlåst material, väl värt att lägga en slant på för att ta del av.

Fler hästkänslor

Att arbeta med nyheter i ridsportvärlden är något av det roligaste jag gjort sedan jag började jobba som journalist för 14 år sedan.
När jag började på Ridsport för ett år sedan kunde jag inte ana ens ett uns av allt det engagemang och de stora känsloyttringar som ryms i begreppet ridsport. Och då har jag ändå ridit och älskat hästar mycket längre än jag gillat journalistik.

Nu vet jag bättre. Att vår sajt fått en ny fin kostym som ännu tydligare kan härbärgera och visa på alla dessa nyheter, känslor och händelser känns som ett otroligt lyft, för oss och förhoppningsvis också för dig som läser detta.

Jag ser fram emot dina reaktioner och hoppas du tar dig tid att kontakta mig med feedback på sådant du hittar, inte hittar, tycker, tänker och önskar få ut av vårt nya upplägg.

Ha en fortsatt skön vecka, rid säkert och läs Ridsport!

/Mia Sahl
Webbchef, Ridsport

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden