Avel
22 november 2016 13:25

Var med och påverka unghästtesternas framtid

SWB letar efter en ny form för sina unghästtester. Hur bedömningarna skall gå till i framtiden är fullt möjligt att påverka för hästägarna och de regionala föreningarna.

Var med och påverka unghästtesternas framtid
En av deltagarna vid årets kvalitetsbedömningar var Maria Eriksson och Mc Gordon.

Ridsport var på plats vid SWB:s ordförandekonferens under helgen och de största nyheterna har vi presenterat här. Redan inför 2017 görs vissa förändringar, men hur unghästtesterna för 4-åringar (och 5-åriga ston som haft föl) kommer att se ut i framtiden är ännu en öppen fråga.

SWB vill veta varför hästägarna väljer att visa – eller framförallt inte visa – sin häst. Därför ligger det nu på SWB:s hemsida en elektronisk enkät. Där hoppas man att alla som haft en häst i bedömningsbar ålder under de senaste 10 åren vill gå in och svara.
– Det är nu viktigt att vi når inte bara de som visat, utan även dem som inte visat, säger Emma Thorén Hellsten, avelsledare på SWB.

När enkäten är avslutad ska svaren sammanställas innan man beslutar hur bedömningsformen kommer att vara från 2018 och framåt.
– Det är fortfarande fullt möjligt att påverka besluten, framhåller Emma Thorén Hellsten.

Enkäten hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden