Hoppning
22 november 2019 15:33

Cordula de Laubry är världens bästa avelssto

SuperstoHippomundo har rankat världens bästa avelssto i hoppning sett till antalet avkommor som går 1,45 eller högre. Här står Cordula de Laubry i en klass för sig själv. Men det finns några ston till som gjort stort avtryck i hoppaveln.

Cordula de Laubry är världens bästa avelssto
Cordula de Laubrys far For Pleasure med Marcus Ehning i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Hippomundos ranking blir alltmer omfattande och även storankingen blir mer sofistikerad. Vid en riktad sökning bland godkända ston visar det sig att stoet Cordula de Laubry (f-02 For Pleasure x Uganda de Laubry) har inte mindre än 13 avkommor som tävlar 1,45 eller högre.

Global efter Nabab de Reve är hennes bästa avkomma, som tävlar 1,65 med Christian Weier. Men även hennes avkommor Fantomas de Muze, Igor de Muze och Lord de Muze tävlar på 1,60-nivå. Därför är det föga överraskande att stoets embryo efter Chacco-Blue såldes för 27 000 euro tidigare i år. Cordula de Laubry ägs av Joris de Brabander.

Världens näst bästa avelssto ägdes också av Joris De Brabander. Narcotique de Muze II (f-97 Darco x Qerly Chin) dog tidigare i år men lämnade efter sig en hel armé av topphästar. Inte mindre än tio avkommor tävlar 1,45 eller högre, varav Querlybet Hero, Loro Piana Boyante de Muze, Sea Coast Ferly, Farfelu de la Pomme och Giovani de la Pomme tävlar 1,60.

Tredjeplatsen delas mellan Ligie och Ta Belle van Sombeke, som bägge två har åtta avkommor på 1,45-nivå. Ta Belle, som dog 2012 när hon var 16 år gammal, är möjligen snäppet vassare med fem avkommor som tävlar 1,60 medan Ligie har tre på den nivån.

Det finns ytterligare sju ston som kan visa upp inte mindre än sju avkommor som tävlar 1,45 eller högre. M. Unellie 15 är en av dem, tre ston kommer från Paul Schockemöhle, nämligen Finja, Cesanne 5 och Balouprobe, ytterligare två kommer från Joris de Brabander, nämligen Heroine de Muze och Exellentia de Muze och slutligen Kali de l’Espinette, som tävlade på 1,45-nivå med François Bossu och är mamma till Freesby de Vy, som nyligen vann en fyrstjärnig 1,45-klass med Olivier Philippaerts i sadeln.

Här kan du läsa mer om Cordula de Laubry.

Hippomundos rankinglista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden