Hoppning
20 januari 2019 15:20

Viktiga världscuppoäng till Irma Karlsson

PoängTre svenskar har hoppat världscupen och trots att det var nära blev det inga svenska felfria rundor. Irma Karlsson tog dock viktiga poäng.

Viktiga världscuppoäng till Irma Karlsson
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. (Arkivbild) Arkivbild: Roland Thunholm

KLASSEN ÄR KLAR. I NY ARTIKEL (LÄNK) KAN DU LÄSA OM RESULTATET OCH HUR RYTTARNA LIGGER TILL I TABELLEN NÄR BARA TVÅ KVAL ÅTERSTÅR.

16.40 Sju ekipage gör upp i omhoppningen– se den via SVT Play.

16.36 Irma Karlsson och Ida van de Bisschop var sista svenska ekipage ut. Irma gjorde, som flera gånger förr, en ytterst stabil insats och det blev en retfull fyrafelare. På oxern som är hinder sex kom de lite för nära – de tog med sig främre bommen och det kostade omhoppningsplatsen. Fyra fel alltså även för Irma och Ida, och det blir inget svenskt ekipage i omhoppningen.

Bra tid räckte till tionde plats och det blev sju poäng för duon. Nu ligger Irma Karlsson ett steg närmare finalen på totalt 38 poäng.
Min häst hoppade fantastiskt så jag är väldigt glad över henne, säger Irma i SVT:s sändning.

16.20 VM-ekipaget Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana glänste genom världscupbanan, visade åter prov på Indianas kapacitet och redde ut svårighet efter svårighet. Det såg ut att bli svenskt i omhoppning, men precis på sluttampen blev det fyra fel. Till det nästa sista hindret, oxern efter tvåkombinationen längs långsidan, blev det för kort och bakbommen föll.

När 28 av 40 har startat har fyra ekipage gått i mål felfritt. En handfull har utgått.

15.20 Jacob Hellström och Jus d’Orange van’T Bisthof var första svenskar ut i världscupen i Leipzig. Ekipaget gör sin blott andra världscup någonsin. Efter en felfri inledning blev kom ett nedslag på sjuan, där det på den 14 meter långa oxer-oxer-linjen längs långsidan blev för kort för ekipaget. Ytterligare tre bommar föll under resten av banan, bland annat på det smala räcket som är banans sista hinder, och det blev totalt 16 fel.

När nio ekipage har hoppat har ingen klarat Frank Rothenbergers bana felfritt och två har utgått.


Tre svenskar hoppar idag: Jacob Hellström med Jus d’Orange van’T Bisthof som nummer 7, Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana som nummer 28 och Irma Karlsson med Ida van de Bisschop som nummer 36.

Resultat online världscupkvalet
SVT Plays sida med världscupsändningar – sänder från klockan 14.55
FEI-tv (betalkanal) sänder från klockan 14.50
Ställning i världscupen just nu

KLASSEN ÄR KLAR. I NY ARTIKEL (LÄNK) KAN DU LÄSA OM RESULTATET OCH HUR RYTTARNA LIGGER TILL I TABELLEN NÄR BARA TVÅ KVAL ÅTERSTÅR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden