Sportnytt
14 april 2018 06:00

Världscupfinalen i dressyr avgörs – så håller du koll

VärldscupfinalenHoppryttarna tar paus från finalfighten, men för dressyrryttarna hettar det till. Världscupfinalens vinnare i dressyr ska koras i dag – här hittar du infon du behöver för att hålla koll.

Världscupfinalen i dressyr avgörs – så håller du koll
Paris är staden där världscupfinalerna i hoppning och dressyr avgörs. Foto: iStock

Kür är det som gäller i Paris under lördagseftermiddagen och det är också den avgörande klassen – vinnaren tar hem världscupfinalen. Klassen startar 14.00 och SVT sänder, både i Play och SVT1, från klockan 13.50. Även FEI-tv sänder med start 13.50.

Patrik Kittel och Deja startar som nummer 13, klockan 16.15 enligt startlistan.

Ryttarna börjar om på noll efter gårdagens Grand Prix, där Laura Graves segrade med Verdades på 81,413 procent. Tvåa blev titelförsvararna Isabell Werth och Weihegold OLD, följd av Jessica von Bredow-Werndl med Unee BB. Sveriges enda representant i dressyrfinalen, Patrik Kittel med Deja, laddade upp inför küren med en femteplats i GP:n på 74,689 procent.

Startlista küren – världscupfinal
Samtliga start-och resultatlistor
Tidsprogram onsdag–fredag
SVT24 och SVT Play sänder världscupen, start 13.50 på lördagen. SVT Play:s världscupsida
Kompletta SVT-sändningstider från världscupen
FEI-tv (betalkanal)

Så går dressyrfinalen till

Fakta från SvRF

Världscupfinalen i dressyr rids under fredag och lördag och består av Grand Prix, det obligatoriska programmet, och en Grand Prix Kür, det fria programmet till musik, som är den avgörande finalen.

Världscupfinalen är öppen för nio ryttare från den västeuropeiska ligan, två ryttare från den centraleuropeiska ligan, två från den nordamerikanska ligan, en från Stilla havs-ligan, en öppen plats och två platser där FEI, det internationella ridsportförbundet, utser ryttarna.

Första finalklassen, fredag 13 april 15:30: 18 ryttare är startberättigade i den inledande Grand Prix-klassen.

Andra finalklassen, lördag 14 april 14:00: Alla 18 går också vidare till küren och gör där upp om den totala världscupsegern, förutsatt att ekipaget når över 60 procent i Grand Prix. I küren startar alla ryttare om på noll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden