Sportnytt
8 mars 2018 09:45

Full fart mot Paris – hoppryttarna bekräftade

FinalklartI mitten av april avgörs världscupen i dressyr och hoppning i Paris. Efter Europafinalen i Göteborg nyligen var de kvalade ryttarna från ligan snabba med att bekräfta att sitt deltagande och hittills har ingen lämnat återbud.

Full fart mot Paris – hoppryttarna bekräftade
Michael Whitaker galopperar i Göteborg med full fart mot Paris. Han är klar för sin 23:e världscupfinal och säger själv att det är hög tid att han vinner... Foto: Lottapictures/FEI

Förra söndagen galopperade Henrik von Eckermann i mål i Scandinavium som vinnare av både Europafinalen och hela västeuropeiska ligan. I samma veva säkrade 18 ryttare från ligan, plus två extra icke-europeiska som har kvalat där, sina finalbiljetter till Paris som förstås ligger på bekvämt geografiskt avstånd för den här ligans ryttare.

Göteborgstvåan Olivier Philippaerts var en av dem som inte trodde att han skulle kvala in och egentligen hade gjort upp andra tävlingsplaner i Mexiko och USA, men såväl han som övriga kvalade ryttare var snabba med att bekräfta att de ska hoppa finalen. Internationella Ridsportförbundet berättar att samtliga 18, plus de två extra ryttarna, från ligan hade bekräftat sitt finaldeltagande fem dagar efter att Europafinalen i Göteborg.

Hela listan, där Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw är med, hittar du här i Ridsports tidigare artikel.

Dressyrryttarna i den västeuropeiska ligan, som leds av Patrik Kittel, har en omgång kvar innan finalen i Paris. Denna nionde omgång går i helgen i ’s-Hertogenbosch.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden