Hoppning
10 april 2022 06:20

Världscupfinalen ska avgöras – Jens ett nedslag från pallen

VärldscupfinalEfter två mastiga omgångar har det blivit dags för sista dagen på "inomhus-VM" – nu ska världscupfinalen i hoppning avgöras. Amerikanen McLain Ward är i ledning men sitter inte på något sätt säkert. Sveriges Jens Fredricson är en av dem som kan ta en pallplacering. Här är allt du behöver veta för att följa slutstriden.

Världscupfinalen ska avgöras – Jens ett nedslag från pallen
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit är i storform. Foto: Roland Thunholm

Efter den inledande tidshoppningen på torsdagen följt av en grundomgång med omhoppning på fredagen toppar McLain Ward ställningen inför söndagens totalfinal i hoppningens världscup i tyska Leipzig.

Efter att ha nollat och blivit sjua i första omgången och fått ett nedslag i andra omgången har resultatet för Jens Fredricson och Markan Cosmopolit omvandlats till en delad niondeplats inför söndagen. I praktiken innebär det att Flyinges stallmästare är ett nedslag från pallplats, i gott sällskap med flera andra i det starka startfältet. En spännande upplösning väntar således på söndag eftermiddag.

Klassen startar klockan 14.45 och rids i två rundor med omhoppning om det är flera på lika antal fel. De 30 bästa från final I och II är kvalificerade att starta.

Angelica Augustsson Zanotelli har haft några oturliga nedslag med Kalinka van de Nachtegaele och går ut som nummer nio med omvänd startordning. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit går ut som nummer 22 medan McLain Ward har avgörandet i sin hand som sista startande med Contagious.

Ridsport rapporterar live på webben och på plats.

Startlista världscupfinalen.
Ställning inför världscupfinalen.

SVT Play direktsänder liksom SVT1/SVT2.
ClipMyHorse/FEI-TV sänder samtliga klasser online.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden