Sport
13 mars 2020 15:24

Inga världscupfinaler i USA

InternationelltDet blir inga världscupfinaler i Las Vegas, USA, i april. De ställs in på grund av corona-smittan.

Inga världscupfinaler i USA
Las Vegas har varit värdstad för världscupfinalerna flera gånger. Foto: Istock/f11photo

Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, som berättar om beslutet som är taget tillsammans med USA:s ridsportförbund, USAF.

Världscupfinalerna i dressyr och hoppning skulle ha gått i Las Vegas 15-19 april, men ställs nu in på grund av situationen med corona-smittan. ”Det är väldigt tråkigt men beslutet låg inte i våra händer,” säger FEI:s president Ingmar De Vos i pressmeddelandet.

Finalerna har aldrig behövt ställas in tidigare. Att så blir fallet nu beror på den globala oron över smittspridningen, som bland annat har lett till att det för tillfället är inreseförbud från stora delar av Europa till USA.

De som har köpt biljetter ska få tillbaka sina pengar.

Den sista kvaltävlingen till finalen i hoppning gick i Göteborg. Ingen svensk kvalificerade sig. Dressyren skulle haft sin sista kvaltävling i Holland den här veckan, men den tävlingen har ställts in.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden