Dressyr
14 januari 15:43

Jessica von Bredow-Werndl vinnare i världscupens GP – placering till Kittel

VärldscupdressyrAtt Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB är världens bästa ekipage är inte konstigt. På lördagen blev det ännu en världscupvinst för den segerrika duon. Patrik Kittel red in som sexa med Forever Young HRH.

Jessica von Bredow-Werndl vinnare i världscupens GP – placering till Kittel
Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera i Stockholm i november. Foto: Roland Thunholm

Tvåan Isabell Werth var inte ens nära när Jessica von Bredow-Werndl tog hand om världscupsegern i Basel på lördagen. Tillsammans med TSF Dalera BB fick numera världsfemman ihop 83,456 procent i Grand Prixen medan Werth och DSP Quantaz red i mål på 78,261 procent.

Sexa blev Patrik Kittel med Forever Young HRH på 74,370 procent. Värt att notera är att Kittels tidigare världscupfinalist Blue Hors Zepter blev fyra på 75,152 procent med VM-guldmedaljören Nanna Skodborg Merrald i sadeln.

De nio bästa går till final

På söndag morgon vankas det världscupkür med start klockan 08.15. Inför Basel ligger Kittel tia i den västeuropeiska världscupligan, där de nio bästa går vidare till finalen i Omaha (varje nation får skicka max tre ekipage).

ClipMyHorse sänder med start på söndag klockan 08.10.

Start- och resultatlistor
Samtliga anmälda ryttare och hästar
Aktuell ställning västeuropeiska ligan

Liksom i hoppningens världscup återstår det fyra deltävlingar för dressyren efter helgens utmaning. Näst på tur är Amsterdam 25-29 januari, därefter är det Neumünster 16-19 februari, Göteborg 23-26 februari och ’s-Hertogenbosch 9-12 mars som gäller.

Resultatlista Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden