Dressyr
27 december 2022 06:21

Världsmästare tar över tyglarna på Kittels världscupfinalist

DanmarkDet har varit många turer kring vem som ska sitta upp på den häst som Patrik Kittel red i årets världscupfinal. Nu tar en regerande världsmästare över valacken.

Världsmästare tar över tyglarna på Kittels världscupfinalist
Patrik Kittel och Blue Hors Zepter. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Blue Hors Zepter (OLDBG valack f 2008 e Blue Hors Zack-Wolkentanz II, uppf Bernhard Sieverding, äg Blue Hors) var ett ekipage tidigare i år och blev bland annat åtta i världscupfinalen samt representerade Sverige i flera Nations Cup-tävlingar.

Därefter tog Blue Hors beridare Kristian Würtz Green över tyglarna på fuxvalacken.

Nu berättar danska Ridehesten att Kristian Würtz Green har slutat på stuteriet och därmed byter världscupfinalisten återigen ryttare. Det blir stuteriets beridare Nanna Skodborg Merrald, som ingick i det danska världsmästarlaget med Blue Hors Zack, som ska rida Blue Hors Zepter i fortsättningen.

Blue Hors Zepter tävlades av en annan dansk guldryttare i början av sin karriär då det var Daniel Bachmann Andersen som red honom under den tiden han arbetade på Blue Hors.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden