Sportnytt
21 december 2021 09:05

Världscuptävlingarna i Amsterdam ställs in

InställtPandemisnaran dras åt igen – nu ställs världscuptävlingarna i Amsterdam in för andra året i rad.

Världscuptävlingarna i Amsterdam ställs in
Senast det begav sig var det Sveriges Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou som tog hem världscupsegern i Amsterdam. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Nederländernas premiärminister Mark Rutte meddelade nyligen att landet stod inför nya tuffa coronarestriktioner. Från och med i söndags befinner sig Nederländerna i en hård lockdown där i stort sett allt är stängt fram till den 14 januari.

Effekten av den hotande smittspridningen och nedstängningen visar sig nu på flera håll – under måndagen stod det klart att det inte blir några världscuptävlingar i Amsterdam den 27-30 januari. Det är andra året i rad som världscuptävlingarna i dressyr och hoppning ställs in i Nederländerna.

– Det här beslutet är väldigt svårt för oss. Det är helt otroligt att vi måste flytta Jumping Amsterdam för andra året i rad. Vi har diskuterat alla möjliga scenarier, men sett till rådande restriktioner och osäkerheten därefter, så är det helt enkelt inte möjligt, säger Irene Verheul, sporting director för Jumping Amsterdam.

Nya datum för tävlingarna är 26-29 januari 2023.

Läs mer här – länk till arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden