Sportnytt
13 september 2021 10:39

Dags för hästfest i Aachen

InternationelltFörra året tvingades den anrika hästivalen i Aachen att ställa in tävlingarna på grund av coronapandemin - nu är man tillbaka, om än på ett senare datum än vad man brukar. Sverige deltar med lag i hoppning och dressyr, samt individuellt i fälttävlan.

Dags för hästfest i Aachen
Aachens stora arena står klar för tävling igen. Foto: CHIO Aachen

CHIO Aachen brukar gå av stapeln i juni-juli, men i år blev det en tidig höstversion av de stora tävlingarna som består av totalt fem grenar – hoppning, dressyr, fälttävlan, fyrspannskörning och voltige. Sverige deltar inte i körningen, men har under helgen haft två individuella voltigörer på plats.

Hoppningen startar i morgon tisdag, med Nations Cup på torsdag kväll och Grand Prix på söndag. För Sverige rider Angelie von Essen, Petronella Andersson, Jens Fredricson, Erica Swartz och Annika Axelsson.

Även i dressyren har Sverige ett lag på plats – Patrik Kittel/Fiontini, Malin Wahlkamp Nilsson/Amplemento, Jacob Nörby Sörensen/Sheeran och Antonia Ramel/Curiosity startar i de femstjärniga klasserna, medan nykomlingen Linda Swande rider den fyrstjärniga serien. Linda Swande, baserad i Spanien, är ny i dressyrens utmanartrupp med sin Baton Rouge C (KWPN hingst -06, e Flemmingh-Beaujolais) – en helbror till godkände hingsten Krack C. 

Dressyrens avslutas med femstjärnig Grand Prix Kür på söndag, medan den fyrstjärniga küren rids i strålkastarljus på lördagskvällen.

I fälttävlan är det de rutinerade ryttarna Linda Algotsson och Viktoria Carlerbäck som fått två individuella platser med Fair Spot och Zlatan. Förbundskapten Fredrik Bergendorff hoppades på att få med en tredje svensk ryttare till Aachen, för att få ihop ett lag till nationstävlingen, men i dagsläget har inte Sverige fått någon mer startplats.
Fälttävlan har sin dressyr och hoppning på fredag och avslutas med terräng på lördag.

CHIO Aachen pågår 10-19 september.

Tidsprogram

Start- och resultatlistor

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden