Världen
9 juni 2021 06:25

Världscupvinnare gripen för sexuella övergrepp

BrottTidigare i år stängdes den amerikanske hoppryttaren Rich Fellers och hans fru av från att utöva någon form av ridsport, då de utreddes för olämpligt uppförande mot en tidigare elev. På måndagen greps Rich Fellers, anklagad för fyra fall av sexuella övergrepp.

Världscupvinnare gripen för sexuella övergrepp
Rich Fellers red OS i London 2012 med Flexible. Foto: Roland Thunholm

I februari stängde U.S. Center for SafeSport av 61-årige Rich Fellers, i väntan på att utredningen mot OS-ryttaren och världscupvinnaren skulle bli klar. En tidigare elev anklagade Fellers för sexuella övergrepp, och även Fellers fru stängdes av då hon misstänktes för bland annat vedergällning mot eleven.

På måndagen grep polisen i Tualatin i delstaten Oregon Rich Fellers, misstänkt för fyra fall av sexuella övergrepp. Han släpptes dock mot borgen senare samma dag. I ett uttalande säger polisen att utredningen nu pågått i flera månader, och att vittnen hörts i flera delstater. Det rapporterar The Chronicle of the Horse.

Den tidigare eleven, 18-åriga Maggie Kehring, ska ha gått ut publikt med sin historia efter att U.S. Center for SafeSport stängde av Fellers tidigare i år.
”Även om det finns saker som hände mig som jag aldrig kan få ogjorda, är jag lättad och tacksam över att min sanning – sanningen – hördes, förstods och blev betrodd,” sa Kehring i ett uttalande via sina advokater.

Nu väntar rättegång för Rich Fellers, som driver Rich Fellers Stables LLC i Oregon City tillsammans med frun Shelley.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden