Dressyr
27 juni 2016 08:35

Världscupvinnaren fortsatt borta

Världscupfinalvinnaren Glock’s Flirt har inte startat sedan segern i Göteborg och ströks från helgens Rotterdam-meeting på grund av sin skada. Det påverkar dock inte ryttaren Hans Peter Minderhouds OS-planer särskilt mycket enligt honom själv.

Världscupvinnaren fortsatt borta
Glock´s Flirt och Hans Pether Minderhoud segrade i världscupfinalen på svensk mark. Bildbyrån STR

– Johnson var mitt förstaval till OS i vilket fall, men det hade varit bra att ha Flirt som backup, säger holländska OS-kandidaten Hand Peter Minderhoud till Horses.nl om att Flirt bekräftas ha en ”mindre skada”:

Glock’s Flirt (val, f 2001, e Florestan I-Gauguin de Lully) tog hem världscupsegern i mars i Göteborg tillsammans med Minderhoud. Sedan dess har de inte synts till på tävlingsbanorna och inför Rotterdam, där de skulle ha tävlat den trestjärniga touren, ströks valacken. Världens just nu femte bästa ekipage på rankingen fanns inte heller på långa OS-listan vilket ledde till spekulationer om den nu bekräftade skadan, men Hans Peter Minderhoud är likväl OS-kandidat med Glock’s Johnson (hingst, f 2002, e Jazz-Flemmingh). Tillsammans är de 158:a på världsrankingen. Minderhoud är även OS-kvalad med Glock’s Romanov (hingst, f 2000, e Rohdiamant-Grundstein II).

Om Flirts comeback säger Minderhoud till Horses.nl att den kan komma att ske nästa månad.
– Kanske är han i form till holländska mästerskapen (14-17 juli), men jag vet inte än.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden