Avelsnyheter
25 maj 2023 11:19

Världsettan återkommer som testryttare

SWB Equestrian WeeksHan var med även i fjol, och nu är det klart att han kommer tillbaka. Henrik von Eckermann blir testryttare av de 5-åriga hopphästarna på Breeders i höst. Dressyrhästarna får en ny testryttare i år.

Världsettan återkommer som testryttare
Henrik von Eckermann och King Edward i världscupfinalen. Foto: FEI/Richard Juilliart

Till dressyrveckan 27 september – 1 oktober presenteras den tyske toppryttaren Benjamin Werndl. Till hoppveckan 4–8 oktober återkommer publikfavoriten och världsettan Henrik von Eckermann, som senast vann världscupfinalen i Omaha, USA tidigare i våras.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy har som mål att främja den unga hästens grundutbildning, och att ha efterfrågade och kompetenta testryttare är en del av det långsiktiga målet, skriver SWB i ett pressmeddelande.

– Benjamin är verkligen en aktuell ryttare med en bronsmedalj i lag och en fjärde plats individuellt vid VM i Herning 2022. Han representerar den klassiska tyska träningsmetoden men sätter alltid hästen som individ i första hand, vilket vi gillar, säger Tomas Torgersen, senior advisor för SWB Equestrian Weeks.

Henrik von Eckermann har tidigare varit testryttare för Dansk Varmblod i Herning 2017 och under Breeders 2022.

– Vi är otroligt glada över att kunna knyta en testryttare av Henrik von Eckermanns kaliber till oss, fortsätter Tomas Torgersen.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda de lovande unga femåriga hopphästarna en sådan här duktig testryttare, svensk hoppning håller verkligen världsklass.

52267929829_dea7a1b216_k
Benjamin Werndl och Famoso 9 under lagtävlingen på VM 2022. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden