Fälttävlan
14 maj 2018 18:11

Världsettan förlorar sponsorer efter sin ridning i Badminton

Brutna samarbetenOliver Townend fick en muntlig varning för att ha överanvänt sitt spö i Badmintons terräng på båda sina hästar. Händelsen har lett till att två sponsorer säger upp sitt samarbete med världsettan.

Världsettan förlorar sponsorer efter sin ridning i Badminton
Oliver Townend, här fotad vid första hästinspektionen vid årets Badminton. Foto: Kit Houghton/Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials

Under Badmintons terräng använde Oliver Townend sitt spö så pass att han fick en muntlig varning och det ledde vidare till att FEI nu ser över sina regler (läs mer om det här). I slutet av förra veckan stod det även klart att Townend tappar två sponsorer.

Hindertillverkaren Jump 4 Joy var först ut. ”Vi tar djurskydd mycket seriöst och är hängivna de högsta normerna för välbefinnande för alla hästar”, skriver företaget i ett meddelande där de offentliggör sitt beslut – något som hyllas i kommentarsfälten på sociala medier.

Lincoln Equestrian var den andra sponsorn att bryta med Oliver Townend.
”Välfärden och omvårdnaden av alla hästar är av grundläggande betydelse för oss som människor och för vårt varumärke. Med tanke på detta, efter mycket överläggning och efter att ha granskat våra lojala kunders åsikter, har vi fattat beslutet att avsluta vår förbindelse med Oliver Townend”, skriver de.

Flera överväger

Flera andra sponsorer uppger för Horse & Hound att de ser över sponsringen av Townend, medan exempelvis Equi-Trek fortsätter sitt samarbete. ”Vi stöttar många ryttare och känner att hela poängen med stöd är att vara där för människor genom bra och dåliga tider”, meddelar de enligt H&H.

För bara några veckor sedan förlorade fälttävlansryttaren Marilyn Little sponsorer efter att hon fotats under Kentuckys terräng då blod syntes i hennes häst mun, vilket H&H rapporterade mer om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden