Hoppning
24 januari 12:25

Världsmästarna möts i Amsterdam

VärldscupenDen regerande världsmästaren möter en tidigare världsmästare när det vankas världscuptävling i Amsterdam till helgen. Till start för Sverige kommer Henrik von Eckermann medan Jeroen Dubbeldam gör comeback på högsta nivå. Se omhoppningsklippet från Dubbeldams senaste GP-framgång här. Även Linda Heed rider världscupen.

Linda Heed och Henrik von Eckermann är de två svenska ryttare som startar i helgens världscuptävling i Amsterdam. Dessutom gör tidigare världsmästaren och hemmaryttaren Jeroen Dubbeldam comeback på högsta nivå.

Linda Heed och Laurien van Orshof får en ny chans som förkvalade efter att hästen blev lite överväldigad av atmosfären i förra veckans världscupkval i Leipzig. Linda har även med sig Heartcore L som gjorde fina 1,45-rundor med placeringar i Leipzig. Henrik von Eckermann har å sin sida med sig Glamour Girl, Dzara Dorchival och Iliana.

Dubbeldam får sällskap av flera landsmän, däribland Harrie Smolders och Maikel van der Vleuten. Svenskarna och holländarna möter starkt motstånd från ryttare som Daniel Deusser, Marcus Ehning, Kevin Staut och Marlon Modolo Zanotelli, för att nämna några. 

Efter Amsterdam återstår endast Bordeaux innan det är dags för den sista deltävlingen i Göteborg. Leder ligan gör Henrik von Eckermann medan Wilma Hellström ligger på nionde plats efter avancemanget i Leipzig. Wilma kommer till start både i Bordeaux och Göteborg. De 18 bästa ryttarna får till slut åka till världscupfinalen i Omaha i april.

Deltagarlista Amsterdam

Ställning västeuropeiska ligan

Jeroen Dubbeldam OS-guld i Sydney 2000 med hästen De Sjiem, som gick bort i våras, och VM-guld med Zenith i Caen 2014.

Till Amsterdam har den dubbla guldmedaljören med sig Jewel SFN och Investment. Tillsammans med Investment tog han nyligen en tredjeplacering i Grand Prix i Exloo. Se klippet från omhoppningen här och lyssna till de exalterade hejaropen på upploppet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden