Hoppning
15 januari 06:20

Ännu en seger till Henrik von Eckermann inför söndagens världscupstart

VärldscupenDet är ingen hejd på framgångarna för världsettan Henrik von Eckermann. På lördagen blev det ännu en 1,55-seger för den dubbla svenska VM-guldmedaljören, denna gång med Calizi vid världscupmeetinget i Basel. På söndagen väntar världscupstart med King Edward – här hittar du allt du behöver veta för att följa klassen.

Ännu en seger till Henrik von Eckermann inför söndagens världscupstart
Henrik von Eckermann lade i segerväxeln i Basel (arkivbild med annan häst). Foto: Roland Thunholm

Lördagens 1,55-klass vid världscupmeetinget i Basel bjöd på 44 startande ekipage med tolv till omhoppning. Fyra gick dubbelt felfritt och snabbast var Henrik von Eckermann och Calizi som gick i mål på tiden 38,18 sekunder. Endast ett ekipage var snabbare (elva hundradelar) men fick två nedslag.

Tvåa i klassen blev holländaren Harrie Smolders med Uricas v/d Kattevennen medan Tysklands Gerrit Nieberg tog hand om tredjeplatsen med Blues d’Aveline CH. På söndagen väntar världscupstart för Henrik von Eckermann som då rider King Edward – här under hittar du allt du behöver veta för att följa världscupen live.

Så följer du söndagens världscupkval

Henrik von Eckermann och King Edward har startnummer 8 i världscupkvalet som startar klockan 14.15. Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele, som blev sexa i fredagens 1,60-klass, går ut som nummer 26.

Henrik von Eckermann leder den västeuropeiska ligan efter nio deltävlingar medan Angelica Augustsson Zanotelli ligger på plats 24. Wilma Hellström är elva i den totala ställningen men startar inte i Basel.

Efter Basel återstår fyra deltävlingar i den västeuropeiska hoppligan, innan finalen i Omaha i början av april. Nästa deltävling äger rum i Leipzig 19-22 januari, därefter är det Amsterdam 25-29 januari, Bordeaux 2-5 februari och Göteborg 23-26 februari som gäller.

De 18 bästa ryttarna från den västeuropeiska ligan får rida finalen.

SVT Play sänder hoppningen klockan 14.15-16.15 på söndagen.
Även Clipmyhorse sänder världscupen.

Start- och resultatlistor
Samtliga anmälda ryttare och hästar
Aktuell ställning i världscupen hoppning, västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden