Dressyr
4 september 2017 17:02

Svenska superklättringar och Rothenberger ny tvåa

Augustis viktiga Europamästerskap satte snurr på världsrankningen. Sönke Rothenberger är ny tvåa på listan och inte minst Therese Nilshagen har gjort en klättring som heter duga.

Svenska superklättringar och Rothenberger ny tvåa
EM:s svenska utropstecken klättrar uppåt.

På den senaste världsrankningen, som räknar poäng från den 1 september förra året till den 31 augusti i år, har det börjat hända grejer i toppen. Isabell Werth är ännu orubblig etta med Weihegold Old, men på andra plats är det nytt i form av EM-tvåan Sönke Rothenberger och Cosmo 59.

Bästa svensk på listan är fortfarande Patrik Kittel och Deja på plats 11. Just bakom, på plats 12, finns numera Therese Nilshagen och Dante Weltino Old som genom sina insatser på EM har flugit rakt uppåt från plats 27. Patrik Kittel och EM-hästen Delaunay svingar också upp sig, från plats 56 till 19.

På topp-50 är det dock en annan klättring som sticker ut allra mest. Danska Anna Zibrandtsen och Arlando, också de ett EM-ekipage, drar i väg 245 snäpp uppåt från plats 276 till 31.


Anna och Arlando på EM. Duon debuterade internationellt tillsammans i maj. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Komplett ranking

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden