Hoppning
7 september 2013 08:32

Spruce Meadows störst igen

På fredagen släppte Spruce Meadows nyheten om en ny huvudsponsor för sin Grand Prix-hoppning under Spruce Meadows Masters, som innebär att tävlingen åter får hoppvärldens största prissumma.

Master-meetingets finalhoppning var länge världens bäst betalda GP men har på senare tid fått konkurrens från såväl Aachen som New York.

Under många år har den kanadensiska järnvägen CN varit GP-sponsor, men har dragit sig tillbaka. I stället tar deras konkurrent Canadian Pacific över sponsorskapet i GP-hoppningen i ett avtal som sträcker sig över tre år med start 2014.

Prissumman i GP höjs till totalt 1,5 miljoner kanadensiska dollar (cirka tio miljoner kronor) med 500 000 dollar till segraren. Med dagens växelkurs motsvarar detta cirka 3,3 miljoner kronor och innebär att man åter har världens bästa prispengar i en GP-hoppning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-