Sverige
25 februari 2020 14:59

Kolla klippet: Ridskolan i Markaryd hotas av översvämning

Höga flödenUPPDATERAD De höga vattenflödena har tvingat Markaryds Ryttarförening att ställa in ridskolan den här veckan. − Vi har också förberett oss för att evakuera ridskolehästarna, men just nu verkar det som att vi inte behöver göra det, säger Mikael Salomonsson i föreningens styrelse. På onsdagen publicerades en drönarfilm som visar förödelsen.

Kolla klippet: Ridskolan i Markaryd hotas av översvämning
Översvämningen hos Markaryds Ryttarförening Foto: Pauline Romberg

När Ridsport talade med Mikael Salomonsson på tisdagsförmiddagen konstaterade han att läget trots att regnet övergått till snöfall är oförändrat.
− Ridskolan är stängd den här veckan eftersom det inte går att köra ner till anläggningen med bil, men vi har inte behövt evakuera ridskolehästarna ännu. Det handlar om 16 hästar och ponnyer och vi hoppas slippa evakuera dem, även om vi har en plan för att göra det.

En del av de privatägda hästarna på anläggningen har flyttats till andra stall.

− Att hitta nya platser till 16 ridskolehästar är inte alldeles lätt, även om många ställer upp och hjälper oss. Men det ska ju inte bara finnas stallplatser utan också hagar och så vidare, säger Mikael Salomonsson.

Så här ser anläggningen ut från ovan:

Se film från marknivå som Pauline Romberg gjorde på tisdagens förmiddag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden