Sverige
13 december 2019 12:59

Kommun sponsrar fritidsledare i stallet

Unga i stalletRidskolor är fritidsgårdar. Den gamla sanningen börjar nu gå hem hos fler kommuner, och nu har ytterligare en kommun beslutat betala för fritidsledare i stallet.

Kommun sponsrar fritidsledare i stallet
Stallet är en samlingsplats för många unga. Foto: iStock

Det är Uppsala kommun som ger Upplands Ridsportförbund en miljon kronor för att utveckla fritidsverksamheten på ridskolorna i Uppsala kommun. Tanken är att de fem ridskolorna i kommunen alla ska kunna dra nytta av pengarna. Pengarna ska gå till att anställa flera fritidsledare, men också till att utveckla befintlig verksamhet.

Det som är speciellt här är att Upplands Ridsportförbund anställer och samordnar fritidsledarna och står som partner till kommunen. Det möjliggör också verksamhet på alla kommunens ridskolor efter behoven i förhållande till resurserna.

− Vi har arbetat med den här frågan i flera år, säger Gabriella Pernler, ridskolechef på Uppsala Ponnyklubb, som bearbetat politikerna tillsammans med Malin Aldal, ordförande i Upplands Ridsportförbund.

Att fritidsledarna kommer att röra sig mellan kommunens olika ridskolor ser Gabriella Pernler som en chans till utveckling.
− Det kan göra att samarbetet mellan ridskolorna ökar, och att vi gör fler saker ihop. Förhoppningsvis blir det så positivt att kommunen vill utöka ytterligare, säger Gabriella Pernler till Ridsport.

Liknande satsningar på kommunanställda fritidsledare på ridskolor finns redan i bland annat Stockholm.

Uppsala kommun har också under det senaste året gjort en kartläggning av de olika ridklubbarnas verksamhet i kommunen. I kartläggningen har också ingått att beskriva utvecklingsmöjligheter för ridsporten. Kartläggningen väntas vara klar för presentation inom den närmaste tiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden