Sverige
17 april 2020 17:54

Veterinärer kan hjälpa till i humanvården

CoronasmittanDet kan bli aktuellt att veterinärer och djursjukskötare går in och stöttar humansjukvården under den rådande corona-pandemin.

Veterinärer kan hjälpa till i humanvården
Det kan bli aktuellt att veterinärer hjälper till på sjukhus med att hantera respiratorer. Foto: Istock/sudok1

Det är SVT Nyheter Västerbotten som berättar att det är Distriktsveterinärerna som av Socialstyrelsen har fått en förfrågan om möjlighet att hjälpa till inom humanvården.

Kerstin Wikman, kvalitetschef för Distriktsveterinärerna, berättar i inslaget att 35 ur Distriktsveterinärernas personal – veterinärer och djursjukvårdare – har sagt ja till förslaget.

Det handlar om att de ska vara en extra resurs om coronapandemin blir värre och om det skulle saknas personal inom humanvården som kan sköta respiratorer.

Veterinären Monica Ågren, chef för veterinärstationen i Vännäs, Skellefteå och Ånäset, säger i ett annat inslag hos SVT Västerbotten att hon inte är främmande för att lära sig att sköta en respirator på ett sjukhus.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden