Sport
29 november 2014 15:13

Vi kommer igen

Det entydiga budskapet skickade de tre svenska toppryttarna till Hans-Peter Minderhoud när söndagens kür kom på tal. Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel hade båda okarakteristiska missar medan Jeanna Högberg var jublande glad över sin ritt.

Vi kommer igen
Vad står skrivet i deras ansikten? Tinne Vilhelmson Silfven, Lussan Nathorst, Bo Jenå och SvRFs sportchef Wiveka Lundh. Anna-Lena Bergqvist

Amerikanska Liselotte Fore var huvuddomare i världscupkvalet. Hon har de senaste månaderna dömt många stora tävlingar i Europa och även i Australien.
– För mig var det oerhört roligt att se dessa topphästar med fantastiska grundkvalitéer, en och annan miss idag men det syns så väl att de är väl utbildade och tränade, förklarade hon.
– De är nya för mig så jag kommer in med fräscha ögon på dem och det blir givetvis vissa skillnader mellan oss domare i siffrorna. Vi var dock mycket överens om toppekipagen så jag anser att vi gjorde ett bra jobb idag.

Segrande Hans-Peter Minderhoud förklarade att han var en ganska förvånad segrare, han hade förväntat hårdare svenskt motstånd.
– Glock’s Flirt går allt bättre, idag gjorde vi inga misstag och det avgjorde till vår fördel. Han är en valack och han tar miljön med större jämnmod än hingstarna jag haft med till Stockholm tidigare. De hade ofta synpunkter på ponnyer och kameler här. Glock’s Flirt är hästen jag satsar mot världscupfinalen med, jag hoppas vi tar oss till Las Vegas.

Tinne Vilhelmson Silfvén erkände att hon missbedömt sin Don Auriello men samtidigt hade hon det tryck hon vill försöka sätta i honom.
– Vid halten fick han syn på sig själv på skärmen på väggen och blev jätterädd, det störde resten av ritten såklart. Samtidigt är han bättre, mer bakbensaktivitet, fin i piaffen. I ettorna gjorde jag ett dumt och dyrt misstag. Det är inte så konstigt att poängen blev som de blev, men jag är glad för mina 9:or i piaff. Jag får försöka temperera bättre till imorgon, första dagen brukar alltid vara värst.

Patrik Kittel tyckte att han hade Toy Story i jättefin form på värmningen.
– Vi började bra men sen kändes han faktiskt trött en bit in i programmet, jag vet inte riktigt varför men får försöka att rida lite mindre innan. Toy har ju inte tävlat sen Aachen och även om jag är i tävlingsform så är det två som ska dansa tango. Han är i fin form, han känns bra, kanske orken inte är den rätta, jag försöker spara på energin tills imorgon. Bättre kan det definitivt bli, han snubblade i galoppökningen och sen blev högerpiruetten inte så bra som vi kan.

Jeanna Högberg var den enda som verkligen var riktigt nöjd med sin ritt.
– Jag är så glad så glad över att vi gjorde allt så bra. Vi har haft lite problem med ryggning innan, nu gick det bra men övergången ur den blev mer som ett jättehopp. Bortsett från det så var hon så fin. Sen behöver hon komma upp lite i formen men det kommer, jag är bara så glad. I Odense hade jag inte hjälp av Patrik som min tränare, nu fick jag hjälp och då blev det genast två procent bättre, fantastiskt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden