Sport
4 augusti 2016 11:30
Ridsportplus

”Vi ska njuta av att vi är här”

De svenska dressyrstjärnorna Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén är på plats i Deodoro. Avspända och förväntansfulla berättar de om vem de delar rum med och vad de spanar på i Olympic Village.

”Vi ska njuta av att vi är här”
Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén har landat i Rio och Deodoro. Än är det några dagar kvar tills allvaret börjar för dem på riktigt.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Solen har svikit Rio de Janeiro men det lätta duggregnet har i allafall slutat falla över Deodoro och ridsportens OS-arena när Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén promenerar ut från stallområdet. De stannar till och desinficerar sina händer när det går ut genom grinden. Det måste alla göra både vid in- och utpassage. 

  Avspända och glada
  De är avspända, glada och ser ut att njuta av att vara på plats. 
  – Absolut. Det är lätt att glömma bort att njuta, säger Tinne Vilhelmson Silfvén som gör sitt sjunde (!) OS. 
  – Att bo i OS-byn är så fascinerande. Alla dessa idrottare i olika åldrar och med olika kroppar. Jag brukar spana i matsalen och försöka räkna ut vilken idrott de som sitter där håller på med. 

  Patrik Kittel gör sitt tredje OS och har många OS-minnen att berätta bortsett från det sportsliga. 
  – Alltså… Det häftigaste av allt är invigningen. Att stå där och höra dem ropa ”Sweden”, säger han.
  Tinne håller med:
  – Jag får gåshud bara jag tänker på det. Ljudet därinne är öronbedövande, det går inte att beskriva om man inte har varit med om det själv.

  Med på invigningen
  Hela dressyrlaget kommer att vara med på invigningen på fredag. Däremot får fälttävlansryttarna hålla sig borta. Det är SOK som har bestämt att ingen idrottare som ska tävla inom 48 timmar får vara med. De ska kunna hålla fokus på det som väntar. 

  De båda dressyrryttarna ser allt annat än fokuserade ut nu, men det är några dagar kvar tills deras lagtävling börjar den 10 augusti. Och de vet precis vad de ska göra för att komma i rätt tävlingsstämning.
  – Följa mina rutiner, göra precis som jag gör på en vanlig tävling. Det hjälper mig, säger Tinne.
  – Jag göra likadant, fyller Patrik i. 

  Förutom invigningen ska de hinna med att gå och titta på någon annan idrott, heja på de svenska fälttävlansryttarna och åka på lite sightseeing i mångmiljonstaden. 

  Och så blir det så klart en hel del häng i OS-byn – i stort sett den enda plats som är helt fredad för idrottarna sånär som på en internationell, mixad zon. Enda möjligheten för media att komma in i själva byn är två guidade bussturer i dag, torsdag. Med 6 000 ackrediterade journalister blev de två bussarna fyllda snabbt utan att Ridsport fick en plats. 

  Delar rum
  Alla idrottare delar rum med en annan idrottare. Patrik är rumskamrat med fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål som redan är på plats, medan Tinne väntar på sin rumskamrat, hoppryttaren Malin Baryard Johnsson. 
  – Vi känner varandra väl. Det är inget problem. Man vet att de hör till att dela rum på ett OS, säger Tinne.
  – Nu ska vi bara ta in att vi här och njuta av allt vi får vara med om. 

  Hur går det på tävlingen då?
  – Hahaha… Vi får väl säga som vi brukar: Svensk dressyr håller världsklass, säger Patrik. 

  HÄR kan du läsa allt från OS i Rio.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden