Nyheter
2 juni 2021 06:25

Viktgräns införs på Enköpings ridklubb

MaxviktEnköpings ridklubb inför nu en viktgräns på 90 kilo för ridskolans ryttare. Ridskolan har svårt att hitta viktbärande hästar, berättar ridskolechefen Gunilla Byström i en artikel.

Viktgräns införs på Enköpings ridklubb
Många föreningar väntar nu på besked om de får ta del av regeringens krispaket. Foto: iStock

I en artikel i Enköpings-Posten berättar ridskolechefen Gunilla Byström på Enköpings Ridklubb att ridskolan inför viktgräns för ryttarna. Bakgrunden till beslutet är att ridskolan inte fått tag på tillräckligt med viktbärande hästar. Av de 39 hästarna är det bara tre som klarar av att bära en högre vikt, skriver tidningen.

– Allt färre hästar av den här typen föds upp. De vi letar efter måste vara grövre och ganska korta i ryggen, gärna över 170 centimeter i mankhöjd. Sen ska de vara ridbara, alltså ha ett bra temperament, snälla, lugna, trygga och stabila, säger Gunilla Byström till Enköpings-Posten.

Att införa reglerna var inte lätt.

– Det här är ett jättevårt beslut att ta. Hur man än gör med en sån här sak så blir det fel. Men vi har varit tvungna att dra i nödbromsen för våra hästar skull, de tar mycket stryk av att gå med för mycket vikt, säger Gunilla Byström till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden