Hästägartips
18 oktober 2021 14:50
Ridsportplus

”Viktigaste innovationen inom hästtvätt på länge”

Ridsport testarAtt tvätta en häst kan ibland bli en lite väl blöt historia. Ridsport har testat duschmunstycket som ska underlätta hästtvätten.

”Viktigaste innovationen inom hästtvätt på länge”
Revolutionera din hästtvätt med känslan från biltvätten. Foto: Lina Nydahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Duschmunstycket, som har samma utseende som duschmunstycken anpassade för biltvätt, är gjort i plast och kostar ett några hundralappar. Det ska underlätta rengöringen av din häst avsevärt, påstår återförsäljaren.

Hemligheten är en inbyggd behållare där du helt enkelt häller i ditt vanliga hästschampo. Vår testperson, tillika Ridsports webbchef Lina Nydahl använde duschmunstycket på stallet absolut skitigaste häst, som dagen till ära hade lagom mycket träck i svansen.
– Jag måste erkänna att jag var skeptisk. Skulle verkligen hästen bli ren trots att jag inte gnuggade in schampot utan bara sprutade med munstycket?, säger Lina Nydahl.

Sparar tid

Munstycket, som känns gediget trots att det är gjort av plast, har flera valmöjligheter för hur hård strålen ska vara och hur mycket schampo som ska pytsas ut under duschens gång. Det gör att du slipper använda stora  mängder med schampo, och inte behöver slita på din egen kropp genom allt gnuggande – och du sparar dessutom tid.
– Det blev faktiskt ett fantastiskt resultat!  Helt över förväntan, säger Lina Nydahl, som också konstaterar att det var den första hästduschen i hennes liv där hon inte blev blöt upp till armhålorna.
– Jag skulle säga att det är den viktigaste innovationen inom hästtvätt på väldigt länge!

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Redaktionens omdöme: En klar hiss. Bra att kunna duscha hästen utan att själv bli plaskvåt. Dessutom går det inte åt lika mycket schampo som vid tvätt med hink och vatten.

Fakta

Duschmunstycke

2image2-(1)
Revolutionerande duschmunstycke. Foto: Lina Nydahl
  • Vad? Duschmunstycke.
  • Funktion? Duschmunstycke med behållare för schampo.
  • Pris? 299 kronor.
  • Finns var? groomeasy.se

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 17/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden