Dressyr
22 maj 2016 16:30

”Vill inte riskera skador på OS-hästar”

Andra halvlek av Nations Cup i franska CompiŨgne regnade bort och Sveriges lag blev därmed tvåa. Ingen svensk fortsatte i den individuella küren. ”Vi vill inte riskera skador på potentiella OS-hästar” säger förbundskapten Bo Jenå.

”Vill inte riskera skador på OS-hästar”
Bo Jenå, som knappast intervjuades i solsken just den här helgen, är nöjd med andraplatsen.

– Det började med ett fruktansvärt åskoväder i natt och det regnade ordentligt. Banorna var blöta redan innan och nu blev det för mycket helt enkelt, säger svenska förbundskaptenen Bo Jenå, som precis ska flyga hem från Paris när Ridsport når honom.

Alla chef d’equipes samt tävlingsledningen enades om ställa in andra halvan av Nations Cup. Sverige låg på andra plats efter gårdagens Grand Prix och det blev därmed slutplaceringen. I laget ingick Patrik Kittel/Deja, Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo Seq, Emilie Nyreröd/Miata och Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower.

– En andraplats är jag absolut nöjd med. USA som vann hade ett toppat lag. Själva hade vi Patrik, en av våra bästa, och testade av tre andra som aspirerar på OS. Visst hade det varit kul att se dem i specialen och freestyle, men det får vänta till exempelvis SM, säger Bo.

Det var Grand Prix Special och kür som stod på dagens inställda program. De ryttare som ville fick starta en individuell kür istället.
– Det var tre som gjorde det och det var väl trevligt för dem, de fick ju dela på en summa pengar. Ingen av våra ryttare startade dock – vi vill inte riskera skador på potentiella OS-hästar.

Andraplatsen var Sveriges andra i ordningen och eftersom Compiègne är femstjärnigt får laget 13 poäng med sig hem att lägga till de tidigare åtta. Aktuell ställning och kommande omgångar finns här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden