Sverige
20 september 2022 06:25

Ville sälja sadel – lurades på pengar

BedragareEn kvinna i Skåne la ut en sadel till försäljning via nätet. När en eventuell köpare hörde av sig blev kvinnan lurad att lämna ut sina bankuppgifter, och bedragaren plockade därefter ut pengar från säljarens konto.

Ville sälja sadel – lurades på pengar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Den 50-åriga kvinnan ville sälja en sadel via nätet, och kort efter att hon lagt ut annonsen hörde en spekulant av sig och var intresserad. Köparen förklarade att affären kunde genomföras genom att en fraktorder via mejl skickades till kvinnan, skriver Skånska Dagbladet.

I mejlet skulle kvinnan fylla i sina bankuppgifter, för att kunna få betalt för sadeln. Men det visade sig att spekulanten var en bedragare, som istället använde uppgifterna för att plocka ut pengar från kvinnans konto – totalt 3 600 kronor.

Skånska Dagbladet har pratat med polisen i Helsingborg, som säger att liknande fall dykt upp med jämna mellanrum den senaste tiden.
– Uppmaningen är att inte på något vis lämna ut personliga uppgifter över nätet, säger Eva-Lotta Hermansson vid polisen, till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden