Hoppning, Ponny
22 april 2019 13:30

Vindelns Ridklubb siktar på SM-medalj

PonnyallsvenskanVindelns Ridklubb var i en klass för sig när andra omgången av ponnyallsvenskans nordligaste zon reds i Sundsvall. Nu går Vindeln upp i ledning och siktet är inställt på en SM-medalj. "Vi är en liten klubb som jobbar oss uppåt", säger lagledaren Anna Spencer.

Vindelns Ridklubb siktar på SM-medalj
Vindelns Ridklubb vann andra omgången av ponnyallsvenskan i Zon Polar. Foto: Privat

Under måndagen reds andra omgången av Folksam Ponnyallsvenska, Zon Polar. Sex lag startade vid Sundsvalls Ridklubbs nationella tävlingar, och det blev i det närmaste promenadseger för Vindelns Ridklubb. Emilia Persson med Munsboro Hugo Lad, Emmy Lundberg med Balleygraney, Lova Laine med FBI Kassarist och Cornelia Larsson med Munsboro Red Hare levererade tre felfria rundor, och även om de hade behövt räkna med den fjärde lagmedlemmens resultat som var fyra fel, så hade segern tagits med god marginal mot tvåan.
– De var grymma och red med en bra rytm och bra galopp på den tekniska banan, säger Anna Spencer som tillsammans med Julia Karström är lagledare för Vindelns Ridklubb.

På plats i Sundsvall hade Anna inte mindre än elva ekipage från klubben, varav en red ridskoleponny.
– Alla är i bra form och det är ett lyxproblem att få välja ut ett lag.
– De är också helt fantastiska med sina vänner och alla är med och stöttar varandra, även om man inte tagits ut i laget, säger Anna och betonar hur tydlig hon är med att berätta för ryttarna om hur hon tänker när hon tar ut laget.

Målet är SM-medalj

Vindelns Ridklubb är en liten klubb i Västerbotten som långsamt men säkert jobbat sig uppåt. För två år sedan tog sig laget till final och kom på åttonde plats, i år är siktet inställt på att ta sig till Strömsholm igen.
– Det är ryttarna som fått sätta målet och sedan arbetar vi utifrån det som ett team. Ryttarna fick fundera på om de vill tävla för rutin eller för att ta sig till final eller vad de ville.
– Målet i år blev att laget ska ta medalj, säger Anna Spencer.

På andra plats placerade sig Umeå Ryttarförening som kom trea i första omgången, och som treor kom förra omgångens vinnare Stöcke Ponnyförening. Vindeln ligger i ledningen med 12 poäng. På andra plats ligger Stöcke PF med 10 poäng följda av Umeå RF med 9 poäng. De två bästa lagen efter omgång tre går till Strömsholsfinalen. Tredje och sista omgången i Zon Polar rids i Vännäs vecka 20.

Resultat Sundsvalls Ridklubb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden