Sverige
3 maj 2020 19:21
Ridsportplus

Vissmålens Ridklubb drog in 90 000 kronor på Facebookauktion

MedlemsengagemangDet är svåra tider för landets klubbar och föreningar. Men påhittigheten är stor därute. Vissmålens Ridklubb förvandlade familjedagen till en nätauktion och äggjakten till en "swishtävling" för att dra in pengar. Se lotteridragningen på film och återupplev tävlingskänslan med ingen mindre än Albin Bolin här.

Vissmålens Ridklubb drog in 90 000 kronor på Facebookauktion
Alla barn och ungdomar är det bästa med jobbet tycker Maria Stigsson. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Vissmålens Ridklubb anordnar varje år en familjedag den 1 maj för att dra in pengar till klubben. Vinsten brukar landa på ungefär 100 000 kronor, vilket är en viktig intäkt för föreningen. Tillsammans med en inställd äggjakt i påsk samt avbokade studiebesök och klubbtävlingar, är föreningens totala intäktsförlust cirka 200 000 kronor i år på grund av coronasituationen.

– Som förening i dessa tider är det tufft och det sätter kreaviteten på stort prov. På Vissmålen är vi fast beslutna att göra allt vi kan för att rädda upp så mycket som möjligt av förlusten, berättar ridskolechefen Maria Stigsson för Ridsport.

Sagt och gjort. Den auktion som vanligtvis är en del av familjedagen omvandlades till en onlineauktion där inte mindre än 73 auktionsutrop donerades.
– Allt från träningar för olika tränare, skönhetsprodukter, tavlor, häst- och vagntur med Sveriges största häst, ja till och med en ny säng skänktes, fortsätter Maria Stigsson.

Auktionen pågick under en vecka som ett Facebookevenemang och avgjordes live på Facebook den 1 maj. Mellan 50 och 100 personer var med online under 2,5 timmar och lade bud. Men det var ännu fler till antalet sett till alla som var med och lade bud innan livesändningen. Den slutliga sammanställningen landade på 92 290 kronor till föreningen.

– Den stoltheten vi känner över vår förening genom allt detta är obeskrivlig, så säger alla som kommenterar och hör av sig, säger Maria Stigsson.

Viktigt att känna sig delaktig

– Strategin under våren har varit att skapa högt engagemang på våra sociala kanaler. Allt för att medlemmar och följare ska känna sig delaktiga i gården, även om de inte kan vara på plats lika mycket. Det dagliga arbetet och roliga små historier har följarna fått ta del av dagligen.

Onlineaktiviteterna har fallit väl ut. Till påsk anordnades en ”hopptävling” online istället för den årliga äggjakten. Deltagarna fick swisha en ”startavgift” på 100 kronor och tävlade på så vis om fina priser som lottades ut. Påsktävlingen drog in 17 000 kronor.
– Bra med ”tävling” när man inte ens måste kunna rida för att få vara med blev kommentarerna, berättar Maria Stigsson.

Upplösningen gjordes som en lotteridragning där Albin Bolin, A-domaren med den välkända speakerrösten, förgyllde och underhöll. Att det kommer bli fler aktiviteter är Maria Stigsson övertygad om:
– Vad föreningen hittar på härnäst får vi se – men kreativiteten och engagemanget finns. Tillsammans är vi starka!

Här under kan du se lotteridragningen och återuppleva lite tävlingsatmosfär med Albin Bolin vid mikrofonen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden