Hoppning
27 juni 2018 16:02

VM-tvåans topphäst skadad i GP-klass – missar VM i höst

SkadaVid förra VM var Patrice Delaveau på pallen som silvermedaljör. Efter tävlingen i Rotterdam står hans topphäst skadad och det blir inget VM i Tryon för ekipaget.

VM-tvåans topphäst skadad i GP-klass – missar VM i höst
Tillsammans med Orient Express tog Patrice Delaveau VM-silver 2014. I år missar hans topphäst Aquila HDC mästerskapet. Foto: Roland Thunholm

Patrice Delaveau är Frankrikes fjärde högst rankade ryttare och har i år bara startat Aquila HDC i de högsta klasserna, bland annat med GP-seger i La Baule och Hongkong som resultat.

Ägaren Haras Des Coudrettes meddelade redan under de pågående tävlingarna i Rotterdam att Aquila hade skadat sig i GP:n och därför inte kom till start i Nations Cup. I går berättade de vidare, vilket World of Showjumping rapporterade om, att skadan kräver en lång tids vila och att Aquila därför inte längre är aktuell för VM i september.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden