Sport
29 november 2014 19:59

Nicola Philippaerts nu med bil

Lördagens största hoppklass gällde en bil den första under SIHS14 på Friends Arena. Det krävdes ett tvillingpar för att lösa uppgiften. Oliver rekade och Nicola Philippaerts hämtade hem bilen. Johan Lundh och Miebello bästa svensk.

Nicola Philippaerts nu med bil
Nicola Philippaerts med målmedvetenhet i blicken. Anna-Lena Bergqvist

De arton toppryttarna gjorde upp i en tidshoppning på 1,50 höjd. Peter Lundströms bana innehöll 12 hinder två kombinationer på en en lång diagonal med början på 9a-9b räcke följt av oxer och sedan två räcken i 10a-10b. Banlängden var 440 meter och med en hel del linjer där det både gick att rida fort och snävt.

Första ryttaren Malin BaryardJohnson med Tornesch 1042 fick ett stopp på hinder 8 och hade sedan en bom ner. Speaker Henrik Johnson konstaterade ändå:
– Vi är i ledning!

Första nollan satte Cameron Hanley med Dundee v. Dwerse Hagen efter att ha knackat i trippelbarren och tagit rösten till hjälp på räcket med vattenmatta nr 7. Tiden blev 62,63, och den var klart möjlig att slå, vilket Jur Vrieling visade direkt, tyvärr med 4 fel på Flash Dance v Kalevallei.

Oliver Philippaerts tog djärvt vägen innanför muren efter hinder 8 in mot den långa linjen med dubbla kombinationer, snabbt men dyrt, det blev två ner med hingsten Zilverstar T efter Berlin.

Jens Fredricson var framme och bad om att få den smala muren tillrättad och tog i för kung och fosterland när han satte Lunatic på den. Han följde Olivers vägvisning och klarade sig bättre men sista hindret i kombinationen föll. Men oj vilken tid, 57,93 sekunder, en vink om vad som är möjligt.

Johan Lundh bjöd på den snyggaste rundan med sin egen Miebello men tiden 66,19 väntar på att bli matchad. Miebello hoppar så vackert, ännu rätt stort men oj så härligt det är att se dem flyga, flugskimmels-Pegasus.

Marlon Zanotelli är i en sån makalös form att det är helt otroligt. Med stoet Vera putsade han Cameron Hanleys tid med nästan två sekunder och tog ledningen med 60,33 sekunder.

Många hoppades på Peder Fredricson och H & M Sibon men det blev två hinder ner även om det var väldigt snabbt.

Nicola Philippaerts hade uppenbarligen fått fina tips av tvilinngbrorsan Oliver för han satte en säker runda med Kannan-sonen Quenzo de la Roque. Snabbt gick det, Nicola kapade galoppsprång på flera ställen och tog ledningen med 59,82 sekunder.

Sista hoppet om svensk seger föll när Niklas Arvidsson och Click and Cash 155 rev, totalt blev det åtta fel, inte Niklas och Clickens bästa dag.

Sist ut i klassen var Geir Gulliksen med sitt sto Edesa S Banjan som tog det lugnt och lyckades få en felfri ritt med klassens tredje långsammaste ritt på 68,83 sekunder. Det spelar ingen roll för i dagens startfält betydde det femte och sista plats.

Första utanför placering var Jens Fredricsson som med Lunatic hade den snabbaste tiden. Om inte om, den där förargliga bommen fallit.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden