Världen
6 juli 2016 09:12

Onyshchenko åtalas för ekobrott

Hästägaren, ryttaren och mångmiljadären Alexander Onyshchenko, Ukraina, åtalas för att ha förskingrat pengar från ett statligt ägt gasbolag.

Det är en tidning i Ukraina som berättar om åtalet som innefattar flera personer. Enligt åtalet ska Alexander Onyshchenko ha varit ledare i en grupp som har förskingrat pengar från ett statligt ägt gasbolag. Det ska handla om flera miljarder.  

Alexander Onyshchenko är en välkänd profil i ridsportvärlden och tävlar själv på högsta nivå i hoppning. Han äger också en häst som svenske Henrik von Eckermann tävlar, Chacanno. 

Enligt åtalet ska Onyshchenkos medbrottslingar, som var anställda på gasbolaget, sålt gas för låga priser till Onyshchenko som sedan sålde gasen vidare för ett mycket högre pris. Det är enligt åtalet många turer med mellanhänder inblandade i den här processen. 

Onyshchenko har också ett lagstiftande ämbete i Ukraina och ska därmed också brutit mot en lag som förbjuder lagstiftare från att göra affärer.

Elva inblandade personer är redan gripna av polis och fler gripanden kan bli aktuella. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden